Mūsų istorija

 

Savo istoriją pradėjome 2015 metų vasarą, kuomet didelis noras įrodyti kad “gaminti ir parduoti galime patys” virto realybe. Startavome tryse: du virejai ir vadybininkas, įsigijome Mercedes-Benz furgoną, dar tiksliai nežinodami kuo išsiskirsim bei ką tiksliai gaminsim, pasivadinome “City Chef” (nes Chef’as mobilus, gali išvykti iš miesto – bet kur)- startavome įvairiuose renginiuose: mugėse, koncertuose bei “Open Kitchen” maisto festivalyje. Tą pačią vasarą gavome kvietimą prisijungti prie LRT OPUS bei “I Love Palanga” terasos Palangoje ir ten įskūrėme visai vasarai. Tai buvo įsimintina vasara, pievoje vyko muzikiniai susitikimai, kūrybinės ir kulinarinės dirbtuvės, parodos ir kinas po atviru dangumi. Metai mums buvo derlingi ir kulinariniu požiūriu, mes pristatėm iki tol lietuvoje nematytas naujienas – chorizo dešrainius bei loaded fries patiekalus. 

10633979_407342472759338_1765768103107391770_o

2016 metus pradėjome įsigydami dar vieną, šįkart vintažinį 1979 m. gamybos  Mercedes-Benz originalų maisto furgoną. Šis masyvus, net 7 metrų ilgio automobilis iš gamyklos išriedėjo jau pritaikytas maisto pardavimui. Furgonas tiesiog per didelis, kad važiuotų, tad dar vieną vasarą puikiausiai praleidome LRT Opus terasoje Palangoje, džiugindami pievos lankytojus. Su pirmuoju furgonu tęsėme kelionę po visą Lietuvą. Tais metais save atradome iš naujo – ėmėme eksperimentuoti su amerikietiškos virtuvės klasika ir norėjome šį skonį perduoti kiekvienam. Pradėjome rūkyti įvairią mėsą iki tol visiškai unikaliu būdu – autentišku, amerikietišku Texas style būdu – tik ąžuolu. Galime didžiuotis, jog pirmieji išrūkėme jautienos krūtinėlę, jos didenybę “Brisket” bei parodėme, kas yra BBQ plate (liet. dalinimosi lėkštė). 

13403092_578649662295284_1102065290459764424_o

2017 metai buvo – lūžio metai City Chef istorijoje, pirmiausia iš komandos (ir iš lietuvos) pasitraukė mūsų trijulės kolega, tad likome dviese: Artūras ir Justas. Gavome pasiūlymą organizuoti maitinimą viename Vilniaus steampunk bare, kurio lankytojams gaminome kokybišką street food maistą. Tuo pat metu išbandėme save “catering” srityje – aptarnavome filmavimo aikšteles. Vasarą tęsėme maisto keliones po Lietuvą su dviems foodtruck’ais. Kol galų gale radome išsvajotas patalpas J.Basanavičiaus g. 1 kuriame patalpas atnaujinome  savo rankomis, pristatėme autentišką BBQ meniu, pasirūpinome kokybiška baro korta. “City Chef” restoranas duris J.Basanavičiaus g. 1 atvėrė spalio pradžioje. Svajonės išsipildė – Jaukumas, geras BBQ, natūralus, žalias, mid-century, bei šiek tiek industrinis interjeras tapo mūsų nauja vizitinė kortelė.

CityChef_list 3

2018 metais buvo kokybės metai. Atidaryti restoraną – didis iššūkis. Gedo technika, pyko kaimynai, keitėsi darbuotojai. Tačiau pamokas išmokom – visus metus tobulinom skonius, interjerą, techniką, aptarnavimo standartus. Atsidarius restoraną pradžioje rūkėme BBQ pačiame restorane (tačiau dūmai graužė akis), vėliau bandėme rūkyti kitos patalpose ir vežti rūkyta produkciją į restoraną, taip pat rūkydavome lauke, kol galiausiai atsirinkome partnerius kurie rūkytų mėsą už mus. 

CityChef_list 25

2019 metais, atidarėme savo Smokehouse Halės turguje. Visgi rūkydami BBQ pas partnerius neturėjome iki galo pilnos kokybės kontrolės, todėl vis ieškojom kaip rūkyti patiems. Radome patalpas turguje -derybos truko pusę metų. Dar tiek truko įrengimas, juk vien BBQ rūkyklą pagal užsakymą gamino UK ir tuomet – Spalio mėnesį atsidarėm su gyvo garso koncertu halės turguje. Vietoj rūkėm, gaminom ir netgi pardavinėjome vakuumuotą produkciją kartu su visais turgaus prekeiviais. Taip pat turėjom didžiausia alaus asortimentą turguje (6 alaus kranai).

7H3A4465

2020 metai – Covid19 metai. Metai prasidėjo rekordiškai gerai, lankytojų srautai vis augo, kokybė vis gerėjo. Iki kovo 16d. kai lietuvos ekonomika  (kaip ir visas pasaulis) dviems mėnesiams buvo paralyžiuota. Startavom eshopą – nuo šiol visą produkciją galima buvo nusipirkti neišėjus iš namų, visoje Lietuvoje. Atėjus vasarai atsidarėme su dideliais apribojimais ir valstybės pažadais. Metų gale ir vėl sektorius buvo uždarytas. Priemėme sprendimą dirbti nuostolingai, t.y. Išsinešimui. Juk tikėjomės tog valstybė padės ir kad tai laikina. Klydom.

7H3A9113

2021 metus pasitikome uždaryti, ir atsidarėme tik po pusės metų t.y. gegužės mėnesį. Karantimo metu daug ir sunkiai dirbom ko pasekoje birželį atsidarėm meksikietiško maisto namus – “Casa Peligrosa”. Juk Meksika irgi amerika!