Parduotuvė

Grill rinkinys šeimai (2-4 asmenims)

SKU 00013
€29.80
Nėra sandėlyje
1
Prekė detaliau

Vakarienė į namus - “City Chef Barbecue” atmosferos potyriai jūsų namuose. Viską jums paruošime ir supakuosime taip, kad jums liktų keletas etapų iki pilnai paruoštos BBQ “vakarienės į namus”, paruošimo instrukciją pateiksime žemiau.

● Sausai brandintos jautienos kepsnys (Top Side) 600 g.
● “City Chef Barbecue” Chorizo dešrelės 500 g./5 vnt.
● Alyvuogių aliejus 130 g.
● Petražolės šviežios 20 g.
● Kalendra šviežia 20 g.
● Raudonas svogūnas 1 vnt.
● Česnako skiltelės 2 vnt.
● Žalioji citrina 1 vnt.
● Saldžiosios paprikos dribsnių ir jūros druskos mišinys 10 g.

Paruošimo instrukcija:

1. Poilsis arba „apšilimas” prieš kepimą. Didelė klaida yra ką tik iš šaldytuvo ištrauktą mėsą dėti ant įkaitusių grotelių. Kad ir kokią mėsą planuotumėte kepti, likus kelioms valandoms iki kepimo išimkite ją iš šaldytuvo, kad pailsėtų ir sušiltų iki kambario temperatūros. Kepsninėje mėsa neturėtų patirti streso, kurį ji tikrai patiria, jeigu iš šaldytuvo yra iškart metama į 200 laipsnių karštį. Svarbu leisti jai sušilti bent iki 16-18 laipsnių. Ši smulkmena - apšilimas, yra labai svarbi, kad mėsa iškeptų tolygiai. Jei kepsite ją nepalaikę kambario temperatūroje, didelė tikimybė, kad iškeps netolygiai – vidus gali būti neiškepęs, o kraštai perkepę.

2. Išpakuoti jautieną ir Chorizo dešreles iš pakuotės į patogų indą, mėsoms nereikia nei druskos/pipirų, nei jokio kito marinato, tam bus skirtas Chimichurri padažas (6 punktas) jau mėsoms iškepus. Įkirpti alyvuogių aliejaus vakuuminės pakuotės kraščiuką, ištepti jautieną ir dešreles alyvuogių aliejumi 30 g., kiti 100 g. aliejaus lieka Chimichurri padažui ruošti.

3. Paruoškite kepsninę kepimui, įkaitinkite pakankamai žarijų tam, kad kaitra liktų pastovi ir viduryje proceso nepritrūktumėte jos.

4. Svarbu, kad mėsos būtų kepamos vidutinėje temperatūroje, o ne ant atviros liepsnos, kai malkos ar žarijos dar ne visiškai sudegusios. Rekomenduojame išlaikyti balansą, jeigu mėsą kepame per žemoje temperatūroje, tai vėlgi blogai – ji džiūsta, išgaruoja vanduo; jei mėsą kepame ant atviros ugnies – ji apdega, o vidus lieka neiškepęs. Taigi, kepdami mėsą ar dešreles, būtinai vartykite, kad riebalai nelašėtų ant ugnies, degantys riebalai išskiria kenksmingas medžiagas.

5. Poilsis po kepimo. Kad ir kaip sunku laukti, kol mėsa iškeps, jai iškepus rekomenduojame palaukti dar truputį. Tai grilio klasika, deja, dažnai pamirštama. Iškeptą mėsą dėkite į dubenį, uždenkite rankšluostėliu. Galima dubenį pridengti dangčiu, bet tik svarbu palikti plyšelį, pro kurį galėtų patekti ir išeiti oras, kad mėsa dubenyje nesitroškintų. Palikite mėsą ramybėje bent dešimčia minučių ar kol pasiruošite salotas. Koks tikslas? Šis momentas svarbus, nes jeigu pajutusios kaitrą, mėsos sultys bėga nuo jos į mėsos gabalo centrą ir, jeigu mėsas perkepame, ten ir pasilieka. Jeigu po kepimo leidžiate mėsai pailsėti, atvėsti, pajutusios, kad grėsmės nebėra, sultys grįžta atgal, pasiskirsto tolygiai po visą mėsos gabalą. Trumpai tariant, jeigu nepalauksite, 40 proc. iškeptos mėsos bus sausa ir tik pats centras sultingas.

6. Tuo tarpu kol mėsos kepa arba “ilsisi” po kepimo, paruoškite Chimichurri padažą mėsai. Petražoles, kalendrą, raudoną svogūną, česnako skilteles supjaustome taip kaip pavaizduota Chimichurri paruošimo nuotraukoje, sudėti supjaustytus ingredientus į bliudelį, išspausti žaliosios citrinos sultis,suberti saldžiosios paprikos dribsnių ir jūros druskos mišinį, viską užpilti alyvuogių aliejumi, švelniai išmaišyti/sujungti iki tokios masės kaip pavaizduota paruošto Chimichurri nuotraukoje.

7. Rekomenduojame supjaustyti jautienos kepsnį 1⁄2 cm storio juostelėmis, dešreles 1 cm storio įstrižai pailgomis juostelėmis ir pateikite šią medinę lentutę su mėsomis ant stalo, tuomet užpilkite arba paskirstykite su šaukštu Chimichurri padažą ant supjasutytos jautienos ir dešrelių arba pateikite šalia, indelyje.
Išsaugoti prekę