Mūsų istorija

Savo istoriją pradėjome 2015 metų vasarą, kuomet didelis noras įrodyti, kad gaminti ir parduoti galime patys – virto realybe. Startavome trise: du virėjai ir vadybininkas. Įsigijome Mercedes-Benz furgoną, dar tiksliai nežinodami, kuo išsiskirsim bei ką tiksliai gaminsim. Pasivadinome “City Chef” (nes Chef’as mobilus, gali išvykti iš miesto bet kur), startavome įvairiuose renginiuose: mugėse, koncertuose bei “Open Kitchen” maisto festivalyje. Tą pačią vasarą gavome kvietimą prisijungti prie LRT OPUS bei “I Love Palanga” terasos Palangoje ir ten įsikūrėme visai vasarai. Tai buvo įsimintina vasara, pievoje vyko muzikiniai susitikimai, kūrybinės ir kulinarinės dirbtuvės, parodos ir kinas po atviru dangumi. Metai mums buvo derlingi ir kulinariniu požiūriu, pristatėme iki tol Lietuvoje nematytas naujienas – chorizo dešrainius bei loaded fries patiekalus.

10633979_407342472759338_1765768103107391770_o

2016 metus pradėjome įsigydami dar vieną, šįkart vintažinį 1979 m. gamybos Mercedes-Benz originalų maisto furgoną. Šis masyvus, net 7 metrų ilgio, automobilis iš gamyklos išriedėjo jau pritaikytas maisto pardavimui. Furgonas tiesiog per didelis, kad važiuotų, tad dar vieną vasarą puikiausiai praleidome LRT Opus terasoje Palangoje, džiugindami pievos lankytojus. Su pirmuoju furgonu tęsėme kelionę po visą Lietuvą. Tais metais save atradome iš naujo – ėmėme eksperimentuoti su amerikietiškos virtuvės klasika ir norėjome šį skonį perduoti kiekvienam. Pradėjome rūkyti įvairią mėsą iki tol visiškai unikaliu būdu – autentišku, amerikietišku Texas style būdu – tik ąžuolu. Galime didžiuotis, jog pirmieji išrūkėme jautienos krūtinėlę, jos didenybę “Brisket” bei parodėme, kas yra BBQ plate (liet. dalinimosi lėkštė).

13403092_578649662295284_1102065290459764424_o

2017-ieji buvo lūžio metai City Chef istorijoje, pirmiausia iš komandos (ir iš Letuvos) pasitraukė mūsų trijulės kolega, tad likome dviese: Artūras ir Justas. Gavome pasiūlymą organizuoti maitinimą viename Vilniaus steampunk bare, kurio lankytojams gaminome kokybišką “street food” maistą. Tuo pat metu išbandėme save “catering” srityje – aptarnavome filmavimo aikštelėse. Vasarą tęsėme maisto keliones po Lietuvą su dviem foodtruck’ais. Kol galų gale radome išsvajotas patalpas J.Basanavičiaus g. 1, kuriuose atsinaujinome savo rankomis, pristatėme autentišką BBQ meniu, pasirūpinome kokybiška baro korta. “City Chef” restoranas duris J.Basanavičiaus g. 1 atvėrė spalio pradžioje. Svajonės išsipildė – jaukumas, geras BBQ, natūralus, žalias, mid-century, bei šiek tiek industrinis interjeras tapo mūsų nauja vizitine kortele.

CityChef_list 3

2018-ieji buvo kokybės metai. Atidaryti restoraną – didis iššūkis. Gedo technika, pyko kaimynai, keitėsi žmonės. Tačiau pamokas išmokom – visus metus tobulinom skonius, interjerą, techniką, aptarnavimo standartus. Atsidarius restoraną pradžioje rūkėme BBQ pačiame restorane (dūmai graužė akis), vėliau bandėme rūkyti kitose patalpose ir vežti rūkytą produkciją į restoraną, taip pat rūkydavome lauke, kol galiausiai atsirinkome partnerius, kurie rūkytų mėsą už mus.

CityChef_list 25

2019 metais atidarėme “Smokehouse” Halės turguje. Visgi, rūkydami BBQ pas partnerius, neturėjome iki galo pilnos kokybės kontrolės, todėl vis ieškojom kaip rūkyti patiems. Radome patalpas turguje, derybos truko pusę metų. Dar tiek trūko įrengimas, juk vien BBQ rūkyklą pagal užsakymą gamino UK ir tuomet spalio mėnesį atsidarėme su gyvo garso koncertu Halės turguje. Vietoje rūkėme, gaminome ir netgi pardavinėjome vakuumuotą produkciją kartu su visais turgaus prekeiviais. Taip pat turėjome didžiausią alaus asortimentą turguje (6 alaus kranai).

7H3A4465

2020 metai – Covid19 metai. Metai prasidėjo rekordiškai gerai, lankytojų srautai vis augo, kokybė vis gerėjo. Iki kovo 16d., kai Lietuvos ekonomika (kaip ir visas pasaulis) dviems mėnesiams buvo paralyžiuota, startavome su e-shopu – nuo šiol visą produkciją galima buvo nusipirkti neišėjus iš namų, visoje Lietuvoje. Atėjus vasarai atsidarėme su dideliais apribojimais ir valstybės pažadais. Metų gale ir vėl sektorius buvo uždarytas. Priėmėme sprendimą dirbti nuostolingai, t.y. išsinešimui.

7H3A9113

2021 metus pasitikome uždaryti, didėjančiomis skolomis ir atsidarėme tik po pusės metų t.y. gegužės mėnesį. Tačiau karantimo metu daug ir sunkiai dirbom, ko pasekoje, birželį atsidarėme jau trečią restoraną – meksikietiško maisto namus – “Casa Peligrosa”. Restoranas įsikūrė 400 metų senumo buvusiame vienuolyne. Meniu sudarytas moderniomis tradicinių Meksikos patiekalų interpretacijomis.  Didelę meniu dalį sudaro taco’s patiekalai, juk kukurūzų tortilijos gaminamos ir kepamos vietoje, taip pat atidžiai gaminmas aštuonkojis bei barbacoa ėriukas. Išskirtinį dėmesį skiriame vegetarams bei veganams. Juk Meksika irgi Amerika!

IMG_0006_Peligroso_WEB (1)

2022 buvo išties sudėtingi. Techniškai rececesija – tiek mums, tiek mūsų lankytojams – varžė infliacija, energetikos kaštai. Taip pat nesibaigė post-covid įššūkiai – HORECA specialistai persikvalifikavo, nutiko karas, bei liūdnos prognozės žiemai.

2023 m. savo rūkyklą esančią Halės turguje pavertėme gurmanišku traukos centru persivadinę į “Halės Smokehouse” prikėleme pamirštą pastramį, jį čia pat rūkome ir parduodame legendinį “pastrami sandwich” kurį sukūrė litvakas Sussman Volk 1888-aisiais, ir kuris iki šiol yra New Yorko “signature dish”.

Kasmet patiriame įšūkių, tačiau nepaisant nieko – žmonės visada valgys, džiaugsis ir dalinsis džiaugsmu su kitais!