Tai kas mes?

City Chef – tai gatvės maisto ambasadorių, food truck kultūros skleidėjų ir nepriklausomų gatvės maisto meistrų orkestras, kuriame pagrindiniu smuiku groja Artūras Samavičius (ex: Lietuvos nacionalinė rinktinė; Imperial by California Gourmet, Ramada Hotels, Radisson Blu Hotels, Baltic Culinary Star Cup). Pagrindinis mūsų tikslas – iš už Atlanto atpūsti naują tiršto oro gūsį į Lietuvos gurmanų nosis ir pilvus. Mums maistas – ne tik pasisotinimas. Mes jį mylim, ieškom, bandom, ragaujam, atrandam, nustembam ir džiaugiamės.  Siekdami išgauti sodrų skonį, ingredientus parenkame itin atidžiai, sutelkiame dėmesį į kiekvieną smulkmeną ir negalvojame apie patiekalo kainą – taupyti čia ne vieta. BeFunky Collage-KOLEKTYVAS

 

 

Savo istoriją pradėjome 2014 metais kuomet įsigijome Mercedes-Benz furgoną, pritaikytą išvažiuojamajai prekybai – maitinimui. Jį perdarę pagal savo poreikius, sėkmingai startavome su prekės ženklu “City Chef”. Maistą tiekėme mugėse, festivaliuose, koncertuose ir kituose masiniuose renginiuose.

2015 metais viena pagrindinių vietų, kur tapome tuo, kuo esame, buvo nuo 2014-ųjų vykstantis “Open Kitchen” maisto festivalis, kuriame Vilniaus restoranai, maisto furgonai bei pavieniai šefai siūlo paragauti savo meniu po atviru dangumi. Tą pačią vasarą prisijungėme prie LRT OPUS bei “I Love Palanga” kolektyvo ir įkūrėme City Chef vasaros rezidenciją Palangoje. Tai buvo kultūrinis veiksmas jaukiausioje Palangos pievoje, kurioje kasdien vyko muzikiniai susitikimai, kūrybinės ir kulinarinės dirbtuvės, parodos ir kinas po atviru dangumi. 2015 m. buvo derlingi ir kulinariniu požiūriu, nes Lietuvai pristatėme dvi naujienas – chorizo dešrainius bei loaded fries (bulvytės, apkeptos arba patiektos su įvairiais pagardais –  Taco beef fries, Chorizo fries, Cheddar fries)

2016 DSC08270metus pradėjome įsigydami originalų, raritetinį 1979 m. gamybos Mercedes-Benz maisto furgoną. Šis masyvus, net 7 metrų ilgio automobilis iš gamyklos išriedėjo jau pritaikytas maisto pardavimui. Furgonas buvo tiesiog per didelis, kad važiuotų, tad vasarą stovėjo LRT Opus terasoje Palangoje, džiugindamas pievos lankytojus. Su antruoju furgonu tęsėme kelionę po visą Lietuvą, džiugindami žmones savo maistu. Tais metais save atradome iš naujo – ėmėme eksperimentuoti su amerikietiškos virtuvės klasika ir norėjome šį skonį perduoti kiekvienam. Pradėjome rūkyti įvairią mėsą ir iki šiol turbūt vieninteliai tą darome autentišku amerikietišku Texas style būdu – tik ąžuolinėmis malkomis, nenaudodami jokių dujų. Tais pačiais metais pirmieji rūkėme jautienos krūtinėlę (brisket) bei parodėme, kas yra BBQ plate (liet. dalinimosi lėkštė)

2017 metais žengėme rimtą žingsnį ir įsikūrėme viename Vilniaus bare – Variokas, kurio lankytojams gaminome kokybišką street food maistą, pritaikytą steampunk stiliumi. Tuo pat metu išbandėme save catering srityje – aptarnavome filmavimo aikšteles. Vasarą tęsėme maisto keliones po Lietuvą su mažuoju foodtruck’u. Kai tuo tarpu didysis Foodtruckas vasarą praleido Kauno oro uoste (kol Vilniaus oro uostas buvo uždarytas), tuo metu tai buvo didžiausią srautą turintis prekybos taškas lietuvoje. Vasaros sezonui pasibaigus persikėleme į patalpas – “City chef barbecue” restobaras duris J.Basanavičiaus g. 1 atvėrė spalio pradžioje. Svajonės išsipildė – patalpas atnaujinome  savo rankomis, pristatėme autentišką BBQ meniu, pasirūpinome kokybiška baro korta. Jaukumas, geras BBQ, natūralus, žalias bei šiektiek vintage’inis interjeras tapo mūsų nauja vizitinė kortelė.

Sekite mūsų feisbuką ir sužinokite, kaip mums sekasi dabar :)